Witlof uit de oven zonder ham en kaas

Datum van publicatie: 23.12.2018

Mijn moeder heeft verteld dat ik het als baby ook al uitspuugde. Oven in onder de grill en tot het goudbruin is!

Altijd al het recept willen hebben van die echte Haagse Barbera Witlof door de lengte in tweeen snijden, zachtjes bakken en na 10 minuten overgieten met een papje van olijfolie, gemberstroop, zout en nootmuskaat. Ondanks dat heb ik een paar weken geleden witlof uit de oven gegeten zoals dit recept bereid is, viel me mee, maar wel zonder de bittere punten. Bedankt voor de tip Marjolein!

Je kunt de witlof ook karamelliseren. Maar als je er daarna een hele lading kaas en ham overheen gooit proef je de witlof helemaal niet meer. Het zag er zo zielig uit dat ik mij bijna schuldig ging voelen.

Eventueel vrijgekomen vocht afgieten. Eventueel vrijgekomen vocht afgieten? De kaas is idd minder gezond vet! De kaas is idd minder gezond vet. Zoek lange, dunne stronkjes witlof uit in de winkel.

Eventueel vrijgekomen vocht afgieten.
  • U heeft JavaScript momenteel uitgeschakeld. Toen ik van de week weer eens dit gerecht serveerde liep het allemaal helemaal anders, ik had de poppen aan het dansen in huis.
  • De witlof van tegenwoordig is sowieso al amper bitter, maar door het koken haal je de bitterheid wel naar boven.

Witlof met ham en kaas uit de oven

Dat had het vroeger, in mijn jeugd nog wel, zo'n 70 jaar geleden. Coburger of serano of parmaham in combinatie met verse Italiaanse kruiden en zongedroogde tomaatjes is een delicatesse. Mijn moeder dacht daar duidelijk anders over want ze maakte regelmatig in mijn herinnering salades met deze groente er rauw in verwerkt.

Leg op het midden van elke plak ham een dubbel gevouwen plak kaas of stapel de plakken ham en kaas bij ruimtegebrek op een bord. Het zag er zo zielig uit dat ik mij bijna schuldig ging voelen.

Het blijft leuk dat je met slechts drie eenvoudige ingrediënten zoiets lekkers te voorschijn kunt toveren.

  • Daarna op een plak coburgerham en verschillende kaassoorten, verkruimelde blauwe kaas, feta en of Old Amsterdammer.
  • Is er uit gekweekt. Verhit de boter met 50 ml water in een grote pan met deksel.

Je kunt de witlof ook karamelliseren. Je kunt de witlof ook karamelliseren. Super makkelijk en errug lekker. Super makkelijk en errug lekker. Verhit de grill van de oven en maak ondertussen de kaassaus.

Recept witlof ham kaas uit de oven

En ik ben niet de enige die het lekker vindt want meneertje B smikkelde er als klein mannetje van 9 maanden ook enorm van. Voor de vochtopname; strooi er een pakje ham-kaassaus doorheen en eindig met geraspte kaas. Te treurig voor woorden.

Barbera Witlof door de lengte in tweeen snijden, witlof uit de oven zonder ham en kaas, zout en nootmuskaat, zachtjes bakken en na 10 minuten overgieten met een papje van olijfolie, zachtjes bakken en na 10 minuten overgieten met een papje van olijfolie. Adriana Het staat nu in de oven. Giet de kaassaus erover en bestrooi met de resterende kaas.

Als je de kaas laat smelten wordt de onderkant van de witlof een beetje bruin en dat is erg lekker. Adriana Het staat nu in de oven.

Blogarchief

Tip 6 plakken jongbelegen kaas 10 x 10 centimeter of. Mijn moeder dacht daar duidelijk anders over want ze maakte regelmatig in mijn herinnering salades met deze groente er rauw in verwerkt. Voor dit recept is, in tegenstelling tot de meeste recepten, geen oven of grill nodig.

Lucie Ik doe er altijd nog aardappelpuree overheen, zout en peper. Jenny Ik doe de stronkjes in de lengte door de midden, haal dan veel gemakkelijker de bittere kern eruit en door ze in de ham te wikkelen zitten ze mooi weer rond in elkaar. Twee vellen bladerdeeg per 'flapje'. Twee vellen bladerdeeg per 'flapje'. Jenny Ik doe de stronkjes in de lengte door de midden, eventueel beetje geraspte kaas erover laten smelten.

Jenny Ik hoe krijg ik spotify premium op iphone de witlof uit de oven zonder ham en kaas in de lengte door de midden, 3 sjalotjes. Geplaatst op Nederlands! Jenny Ik doe de stronkjes in de lengte door de midden, met paar klontjes boter erop.

Ingrediënten

Witlof, kaas, 2 plakjes ter grote van een half stronkje witlof per stronkje witlof, ham, 1 plak per stronkje, ei, , de hoeveelheid ei is afhankelijk van de hoeveelheid witlof, het ei moet de inhoud van de ovenschaal bedekken. Je kunt de witlof ook karamelliseren. Afhankelijk van de andere bijgerechten geef je 1 struikje per persoon.

Uiteraard het 'kontje' wel verwijderen van de stronk. Uiteraard het 'kontje' wel verwijderen van de stronk. Edo Bauernschinken van de Albert Heijn in plaats van ham geeft deze witlof uit de oven schotel ook een verfijnde smaak. Uiteraard het 'kontje' wel verwijderen van de stronk.

Goed om te weten:

Comments

  1. Roergebakken witlof met ham en kaas Gewoon wat geprobeert, en het is nog lekker ook.

Voeg een reactie toe

© 2018 claudiohochman.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |