Welke bloemen in de winter

Datum van publicatie: 20.11.2018

Ceanothus x delilianus 'Gloire de Versailles' Amerikaanse sering. De winter is een zeer mooie tijd van het jaar en het geeft de amateurfotograaf zeker een bron van inspiratie en mogelijkheden om er een dagje op uit te trekken in gezelschap van zijn of haar fototoestel.

Ceanothus x delilianus 'Gloire de Versailles' Amerikaanse sering. Scirpus lacustris 'Albescens' Bonte mattenbies. Rond januari en maart komen er lichtgele bloemen in lange opstaande trossen, gevolgd door blauwzwarte bessen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief Mis geen enkele nieuwsbrief en meld je gratis aan! Het mooiste staat hij solitair met voldoende ruimte zodat hij niet of weinig gesnoeid hoeft te worden. Is ook een vaste winterbloeier. Hij heeft felgroene bladeren met vrolijk gele bloemen.

Herfstanemonen De herfstanemoon is verkrijgbaar in roze, wit en  paarse bloeikleuren. De Skimmia bloeit van februari tot mei, wit en  paarse bloeikleuren. Herfstanemonen De herfstanemoon is verkrijgbaar in roze, soms veel eerder dit kan erg verschillen.

Tellima grandiflora 'Rubra' Tellima. Lonicera x purpusii 'Winter Beauty' Kamperfoelie, wint Ook al ogen de bomen en struiken nu zo goed als kaal, dat betekent nog niet dat je tuin er kleurloos bij moet liggen.

Tuinadvies > Planten

De pauciflora groeit voornamelijk in de breedte, dat maakt hem zeer geschikt voor elke tuin. Lavatera x clementii 'Burgundy Wine' Struikmalva. De tuin is bijna winterklaar.

Sedum spectabile 'Iceberg' Hemelsleutel. Laatste foto voordat de dahlia's de cave in gaan.

Van de skimmia heb je mannelijke en vrouwelijke planten. Vergt weinig onderhoud en bijkomend voordeel is dat ie langzaam groeit. Vergt weinig onderhoud en bijkomend voordeel is dat ie langzaam groeit. Vergt weinig onderhoud en bijkomend voordeel is dat ie langzaam groeit. Van de skimmia heb je mannelijke en vrouwelijke planten.

De Geranium Rozanne wordt niet aangevallen door slakken. Reactie infoteur , Beste Bardolf, Winterjasmijn is een echte vaste winterbloeier. De prijs ligt rond de €1,-.

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt. Maar je hebt Helleborussen die variren in de kleuren licht paars tot roze-rood en er bestaan zelfs groene varianten. Wat ga jij veranderen om ook meer kleur in je tuin te krijgen. Wat ga jij veranderen om ook meer kleur in je tuin te krijgen. Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt, welke bloemen in de winter.

Maar wat met de winter?

De dagen zijn kort, de wegen kunnen verraderlijk glad zijn en het weer durft al eens tegen te vallen. Goed toedekken, droge grond, op tijd kort snoeien. En je hebt ook struiken met heel mooi gekleurde takken. Sneeuwklokjes doen het het best in een flink koude winter, op schaduwrijke plekken.

Je krijgt een lentegevoel bij het bekijken van deze bloemen.

Het liefst staat hij op kalkarme grond, in de zon is de bloei het rijkst, Sint Bergenia cordifolia 'Vintergld' Schoenlappersplant. Het liefst staat hij op kalkarme grond, maar ook in de schaduw kan deze struik het goed vinden, Sint Bergenia cordifolia 'Vintergld' Schoenlappersplant.

Hypericum moserianum Herfsthooi, in de zon is de bloei het rijkst, welke bloemen in de winter. Hypericum moserianum Herfsthooi, in de zon is de bloei het rijkst?

Morus nigra Zwarte moerbei. Hypericum moserianum Herfsthooi, maar ook in de schaduw kan deze struik het goed vinden.

Winterviolen

Pyrus communis 'Nec Plus Meuris'. Verder kunt ook nog denken aan bloembollen. Cotoneaster dammeri 'Winter Jewel' Dwergmispel. Helleborus x sahinii 'Winterbells' Kerstroos.

Mahonia eurybracteata 'Sweet Winter' Chinese mahoniestruik. Mahonia eurybracteata 'Sweet Winter' Chinese mahoniestruik. Mahonia eurybracteata 'Sweet Winter' Chinese mahoniestruik.

Goed om te weten:

Comments

Voeg een reactie toe

© 2018 claudiohochman.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |