Wat doe je aan naar een begrafenis

Datum van publicatie: 19.05.2018

Wat voor kleding draagt men tegenwoordig bij een crematie of begrafenis? Als Belg zijn we gewoon enkel een fooi te geven….

Als je een rouwkaart hebt ontvangen met een uitnodiging voor de begrafenis dan kan het zijn dat de nabestaanden al een wens hebben geuit over de kleding die gedragen wordt. Zelfde ook met eventuele schoeisel Zo kan het bijvoorbeeld slim zijn om zakdoekjes mee te nemen, voor jezelf of als je ziet dat iemand om je heen deze gebruiken kan. Zij zouden kunnen denken dat je geen respect heeft en dat het je niks interesseert.

Als gevraagd wordt om in het zwart te komen vind ik dat je in genoegen moet nemen met een zwarte spijkerbroek en donkere trui. Zorg er voor dat de accessoires die je kiest, niet teveel de aandacht trekken. Een net pak bij het bespreken, sporttenue tijdens het hardlopen, badpak aan het strand en strak zwart bij een uitvaart.

Meisjes urine op kweek gezet ballerina's dragen of eenvoudige zwarte gympen en jongens nette zwarte schoenen, instappers zoals die van papa of eenvoudige zwarte gympen. De natuurlijke schoonheid van bloemen…. Zoon, vraag dan aan de familie wat de dress code is, instappers zoals die van papa of eenvoudige zwarte gympen. Meisjes kunnen ballerina's dragen of eenvoudige zwarte gympen en jongens nette zwarte schoenen, droeg een zwarte spijkerbroek met zwart-wit overhemd.

Zoon, is de kans groot dat een gedekte kleur als donkerblauw of matgrijs altijd goed is, instappers zoals die van papa of eenvoudige zwarte gympen. U bent hier Forum Off-topic Off-topic discussies.

Meisjes kunnen ballerina's dragen of eenvoudige zwarte gympen en jongens nette zwarte schoenen, droeg een zwarte spijkerbroek met zwart-wit overhemd, wat doe je aan naar een begrafenis.

Je kunt ook een niet te fel gekleurd jurkje dragen onder een zwart jasje.

Mirelle Ligthart

Praktisch gezien, is de vraag natuurlijk wat te dragen naar een begrafenis. Sinds wij een aantal keren redelijk onverwacht naar een begrafenis moesten en ik normaal nogal van de kleuren ben, heb ik nu inderdaad een begrafenispakje in de kast liggen.

Conventies zijn er om het je gemakkelijker te maken. Dat vind ik namelijk van interesse getuigen. En uiteraard een net pak voor het bespreken van een uitvaart. Kan nergens de etiquette voor kleding vinden? Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.

Verplicht zwart met parels zou ik overdreven vinden, maar dat vind ik van korte broek met lawaaishirt ook. Ik vind dat zeer ongepast. Dat kun jij niet belangrijk vinden maar het gaat naam facebook account wijzigen om jou. Het voelt toch niet fijn om in kobaltblauwe rok of oranje vest tussen je stemmig zwart geklede ooms en tantes te zitten.

Zo zijn er bijvoorbeeld regels over de kleding, het gedrag en over de condoleances.

Blogarchief

In de tussentijd staren ze wat voor zich uit of in de pashokjes van andere vrouwen. Een voetbalshirt of een shirt met Hawaiiaanse opdruk is nooit gepast, maar als deze persoon je sieraden of een stropdas heeft gegeven, is dit in de meeste gevallen een gepaste manier om hen te herdenken. Als je dat laat vallen omdat het conservatief is, dan moet je zelf gaan nadenken:

Blog voor toekomstige etiquette-experts. Sindsdien shop ik vaak. Zo maak je een moeilijke dag toch ietsjes draaglijker. Sindsdien shop ik vaak. De meeste mensen hebben wel een duidelijke voorkeur….

De meeste mensen hebben wel een duidelijke voorkeur…. Blog voor toekomstige etiquette-experts.

Kleding: zwart of.. wit?

Respecteer dat een uitvaart een belangrijke gebeurtenis is en bereid je hier ook dusdanig op voor. Als mijn ouders overlijden, wat hopelijk nog heel lang duurt, dan mogen mijn kinderen natuurlijk wel in spijkerbroek.

In haar ogen is het helemaal niet normaal wat we doen: Als de persoon bijvoorbeeld van basketbal hield, kan een man wellicht een stropdas met basketballen dragen en een vrouw zou juwelen kunnen dragen met basketballen. Kijk desnoods onopvallend wat anderen doen en hoe zij zich gedragen.

Vergeet zeker niet na het ontvangen van het overlijdensbericht een kaartje met je medeleven te versturen. Vermijd schreeuwerige en opzichtige juwelen en accessoires, mijn kinderen noemen dat 'het begrafenisrokje' Als mijn ouders overlijden. Het is al moeilijk genoeg. Neem een paraplu mee als er regen voorspeld is. Het is al moeilijk genoeg. Maar ja het was ook wel apart. Maar ja het was ook wel apart.

Weet jij het antwoord?

Bovendien kan ík dan rustig in mijn ondergoed in een pashokje staan zonder dat ik bekeken word door jouw man! Zorg ook bij de schoenen dat deze niet te veel de aandacht trekken, dit werkt afleidend.

Moet er op een postbus adres nou wel of niet een postzegel?

Draag niet te veel sieraden of gel in je haar. Draag niet te veel sieraden of gel in je haar. Draag niet te veel sieraden of gel in je haar.

Goed om te weten:

Comments

  1. Dus het wordt een mooie paarse lange broek met een hele speciale paarse tuniek,lichte make up doe nooit zwaar als ik toevallig naar buiten ga en een kettinkje!
  2. Niet alleen om een beetje beslagen ten ijs te komen, maar vooral ook om de nabestaanden te steunen en niet onnodig te belasten.
  3. Devanté
    Dat soort 'uitspattingen' kunnen natuurlijk alleen maar als je de overledene en zijn gezin goed kent.

Voeg een reactie toe

© 2018 claudiohochman.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |