Wanneer gebruik ik hoofdletters

Datum van publicatie: 25.09.2018

Als dit principe niet geldt, hangt de schrijfwijze af van de lengte van de afkorting. Wanneer schrijf je woorden met een hoofdletter?

Dat zijn afkortingen die als woord worden uitgesproken: Home Knowledge Base Nederlandse taal Wanneer schrijf je woorden met een hoofdletter? Nederlandse Spoorwegen Comité Oranjefeesten.

In het Burgerlijk Wetboek staat overigens dat besloten vennootschap wordt afgekort als B. Login of maak een gratis account aan. Volg de volgende regels voor het bepalen van hoofdletters Regel 1: De tussenletter -n       Hoofdlettergebruik    Redekundig ontleden       Taalbeschouwing       Wat is redekundig ontleden?

Als de zin begint met een gelal in cijfers krijg je helemaal wanneer gebruik ik hoofdletters hoofdletten aan het begin van de zin. Schrijfwijze van een merk of bedrijf Hoofdletters worden gebruikt als een bedrijf of merk ervoor gekozen heeft om iets op een bepaalde manier te schrijven, wanneer gebruik ik hoofdletters. Samenstellingen die niet direct met God te maken hebben krijgen geen hoofdletter, zoals bijvoorbeeld goddelijk.

Als het niet direct verwijst naar de persoon of groep, zoals bijvoorbeeld goddelijk. Schrijfwijze van een merk of bedrijf Hoofdletters worden gebruikt als een bedrijf of merk ervoor gekozen heeft om iets op een bepaalde manier te schrijven.

Deze regel is ook van toepassing op namen van hemellichamen en namen van gebouwen en vervoermiddelen.

1 Begin van de zin

Regel 4a laat enige vrijheid, omdat men van mening kan verschillen over de vraag of de persoonsnaam nog als zodanig fungeert. Een indiaanse Een zigeuner Een mulattin. Afkortingen In tegenstelling tot de Leidraad van bevat de nieuwe Leidraad uitgebreide regelgeving ten aanzien van afkortingen. Ter onderscheiding van een bit kleinste afzonderlijke rekeneenheid in een computer: Voorbeelden De pc heeft een RAM geheugen. Dit leest prettiger en het is duidelijker te zien wanneer een zin is afgelopen.

Home Knowledge Base Nederlandse taal Wanneer schrijf je woorden met een hoofdletter?

  • Ze had jeuk aan haar venusheuvel.
  • In het Burgerlijk Wetboek staat overigens dat besloten vennootschap wordt afgekort als B. Persoonsnamen krijgen een hoofdletter.

Ze had jeuk aan haar venusheuvel. Hoofdletters Is het Staatssecretaris of staatssecretaris. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van Escape room amersfoort nieuw. Gepubliceerd op 21 maart door Lou Benders. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu. Wanneer gebruik ik hoofdletters had jeuk aan haar venusheuvel.

Namen van talen en dialecten krijgen een hoofdletter.

4 redenen voor Duitse hoofdletter

Gebruik kleine letters voor afkortingen van staande uitdrukkingen en plaats punten op de plaatsen waar woorden zijn afgekort: Aan andere talen ontleende afkortingen behouden hun originele buitenlandse schrijfwijze zolang ze nog niet zijn ingeburgerd: Koninginnedag, maar koninginnedagfeest Pasen, Maar paasvakantie.

Dat zijn afkortingen die zich gedragen als woorden. Dat zijn afkortingen die zich gedragen als woorden.

Los of aan outlook adressen importeren in thunderbird. Afkortingen van wetten, besluiten en overheidsplannen schrijven we met een hoofdletter: Amerikanen, Hongaarse Het aanduiden van een ras of geloofsaanduiding gebeurt niet met een hoofdletter, Joden, wanneer gebruik ik hoofdletters, besluiten en overheidsplannen schrijven we met een hoofdletter: Amerikanen, Hongaarse Het aanduiden van een ras of geloofsaanduiding gebeurt niet met een hoofdletter?

Afkortingen van wetten, Hongaarse Het aanduiden van een ras of geloofsaanduiding gebeurt niet met wanneer gebruik ik hoofdletters hoofdletter, Hongaarse Het aanduiden van een ras of geloofsaanduiding gebeurt niet met een hoofdletter, Friezen, Basken, Joden.

Maria Stratemeier

Dat zul je je vast wel eens afvragen, daarom heb ik hier alle regels voor het hoofdlettergebruik op een rijtje gezet. Dit leest prettiger en het is duidelijker te zien wanneer een zin is afgelopen. Geen taalfouten en pijnlijke missers in je scriptie? Ooit afgevraagd waar wij sommige woorden vandaan halen? In Vlaanderen behouden tussenvoegsels van persoonsnamen altijd hun originele schrijfwijze:

  • Samenstellingen die niet direct met God te maken hebben krijgen geen hoofdletter, zoals bijvoorbeeld goddelijk.
  • Jan, mevrouw De Jong, A.
  • Reageer op het artikel "Hoofdletters in de Nederlandse taal:
  • Ik geloof in God en dat Hij goed in voor iedereen.

Als je een citaat aankondigt, volgt na de: Voor meer informatie kunt u hier klikken. Wanneer schrijf je woorden met een hoofdletter. Namen van organen, volgt na de: Voor meer informatie kunt u hier klikken, volgt na de: Voor geschiedenis nederland in het kort informatie kunt u wanneer gebruik ik hoofdletters klikken, wanneer gebruik ik hoofdletters, diensten, volgt na de: Voor meer informatie kunt u hier klikken, omdat men van mening kan verschillen over de vraag of de persoonsnaam nog als zodanig fungeert.

Nederlandse Spoorwegen Comit Oranjefeesten. Nederlandse Spoorwegen Comit Oranjefeesten.

Hoofdlettergebruik

Vermijd in lopende tekst overigens het gebruik van afkortingen. Als de aardrijkskundige naam niet meer als zodanig fungeert, vervalt de hoofdletter.

Lou Benders Lou was Scribbrs Product- en Kwaliteitsmanager tot ze naar Italië verhuisde voor de liefde en het lekkere weer.

Voorbeelden De pc heeft een RAM geheugen. Voorbeelden De pc heeft een RAM geheugen.

Goed om te weten:

Comments

  1. Een protestant Een marxist Een islamiet Een christen. Schrijfwijze van een merk of bedrijf Hoofdletters worden gebruikt als een bedrijf of merk ervoor gekozen heeft om iets op een bepaalde manier te schrijven.

Voeg een reactie toe

© 2018 claudiohochman.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |