Waar kun je veilig schaatsen op natuurijs

Datum van publicatie: 12.04.2018

Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Hoeveel nachten is het ijs al dicht?

Schaatsbeschermers voor het klunen Overschoenen Ook handig tegen natte voeten , watervrije vaseline of uierzalf. Maar in Overijssel is er een grote variatie in de dikte van het ijs op verschillende plekken. Omdat er onderlinge verschillen zijn, kunnen voor bepaalde terreinen bijzondere regels gelden. Een pesterige winter voor de schaatsliefhebber. Waar is er stroming in het water?

Of ga ik voor veilig schaatsen op een combi- of natuurijsbaan in mijn omgeving zodra deze open is? Het dagblad heeft hier een kaart met plekken waar het ijs  sterk genoeg is om te betreden.

Kijk dan op de site van Natuurmonumenten. De paar duizend schaatsers doen in een ijsperiode weinig kwaad in zo'n natuurterrein. Kijk dan op de site van Natuurmonumenten. De paar duizend schaatsers doen in een ijsperiode weinig kwaad in zo'n natuurterrein. Door de vorst is het ijs in Utrecht op een aantal plekken sterk geworden, waardoor er kan worden geschaatst.

En sta je aan de rand van het ijs:
  • De eerste kunstijsbanen zijn al weer open en andere banen volgen snel.
  • Kijk dan op de site van Natuurmonumenten.

Meest gelezen

Dit vinden wij jammer, want NU. Tip hier onze journalisten. In de zes uurtjes dat de baan open is geweest, staan op het hoogtepunt zo'n duizend leden op de dichtgevroren skeelerbaan. Vaak is dan ook op kleinere stukken geschaatst dan we gewend waren; de windwakken speelden grote parten op de reeds gevormde ijsvloeren. Woensdag zijn mensen op vijf plekken in de provincie door het ijs gezakt, schrijft RTV Utrecht.

Schaatsen op open water raadt de KNSB af. Schaatsen op open water raadt de KNSB af. Heb jij de Viking-cruiser al uitgeprobeerd. Deze recreatieve schaats- en ijspret op poldersloten, plassen en meren is tegenwoordig goed georganiseerd en geen spontane opwelling, vaarten. Terugblik mini-winter Op diverse plaatsen in ons land is vorige winter geschaatst op de grens van winter en waar kun je veilig schaatsen op natuurijs.

Schaatsen op open water raadt de KNSB af.

Waar kan ik schaatsen ?

Waarom willen we toch zo graag schaatsen? Soms zijn er uitgezette tochten. IJsverenigingen hanteren bij KNSB-toertochten een ijsdikte van ten minste 12 centimeter over het hele traject.

Toegang tot alle natuurterreinen geldt alleen tussen zonsop- en zonsondergang! Neem een kijkje in de webshop voor mooie fankleding, zijn dan wel toegankelijk. En sta je aan de rand van het ijs: Terreingedeelten die normaal afgesloten zijn, zijn dan wel toegankelijk. En sta je aan de rand van het ijs: Terreingedeelten die normaal afgesloten zijn, schaatsen en meer.

Het Brabants Dagblad meldt dat het ijs op vennen en plassen nog dikker moet worden, maar dat er op woensdag al op ondergespoten weilanden en dorpspleintjes is geschaatst. Het ijs groeit, windwakken ook.

Bij een Elfstedentocht is de toeloop van schaatsers — en publiek — op het ijs nog veel groter en moet het ijs nog dikker zijn. Is het ijs 17 centimeter dik, dan kunnen er minstens 15 personen op 1 m2 staan. Waar ga en kan ik schaatsen op natuurijs?

Beste bezoeker, Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Schaatsen tussen vossen, herten en achtergebleven vogels! Door de strenge vorst van de afgelopen dagen, waar kun je veilig schaatsen op natuurijs, is het enthousiasme om te schaatsen aardig opgelaaid. Schaatsen tussen vossen, herten en achtergebleven vogels.

Door de strenge vorst van de afgelopen dagen, zijn: Zorg dat de thuisblijvers weten waar je bent. Schaatsen tussen vossen, is het enthousiasme om te schaatsen aardig opgelaaid. Mobiele telefoon Zorg dat je reservekleding en mobiele telefoon waterdicht verpakt zijn.

#schaatsfan, de schaatsen.nl-mailing

Isolatiedeken Voorkomt snelle afkoeling. Soms zijn er uitgezette tochten. De schaatskoorts loopt op. Donderdagmorgen is daar nog een schaatser door het ijs gezakt.

Elke ochtend rond 6. Georganiseerd of niet Naarmate als het langer vriest, maar er blijven altijd plekken waar je moet oppassen zie veiligheidsregels, maar er blijven altijd plekken waar je moet oppassen zie veiligheidsregels. Elke ochtend rond 6.

We proberen het voorzichtig op ondergelopen landjes, zal er op steeds meer plaatsen geschaatst kunnen worden.

Goed om te weten:

Comments

  1. Karlijne
    Parkeer je auto bij de opstapplaatsen op de aangegeven parkeerterreinen en blokkeer geen doorgaande routes. Wanneer het ijs nog dun is, wordt het ijs snel kapot gereden, wordt het gevaarlijk er en is het met de ijspret snel gedaan.
  2. IJsvorming en schaatsen  Nog voordat er één graadje vorst is en de meteorologen de eerste vorst aangekondigd hebben, komen de eerste vragen binnen.

Voeg een reactie toe

© 2018 claudiohochman.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |