Van zaad tot plant werkblad

Datum van publicatie: 30.06.2018

Heel de zomer lang komen vogels en vlinders en bijen bij de bloem op bezoek. De tomaat spat uit elkaar en de zaadjes komen eruit. Je ziet ook hoe de blaadjes zich 's nachts opvouwen en stoppen met groeien.

Eén zaadje belandt in de woestijn. De andere vliegen verder op de wind. De gele bloemblaadjes verwelken. Een kind rent door het gras en trapt een plantje kapot. Een hongerige muis eet één zaadje op.

Zomer Leuke video's en liedjes over de zomer! De stormwind tilt de zaadjes op en blaast ze ver weg over het land.

Hoe groeit een tomaat. Eerst groeien er twee kleine bladeren. Het plantje uit het kleine zaadje is als enige overgebleven. Het plantje uit het kleine zaadje is als enige overgebleven. Het onderste stuk is dikker en heet vruchtbeginsel.

De plant groeit verder en wordt steeds groter. De inhoud van de stuifmeelkorrel versmelt met de eicel en ontwikkelt zich tot een zaadje.
 • Maar het kleine zaadje komt niet zo hoog als de andere. Bewaar je favoriete video's en kijk later.
 • Eén zaadje valt in het water.

Van zaadje tot bloem

Het plantje uit het kleine zaadje is als enige overgebleven. Bewaar je favoriete video's en kijk later. Er komt een bloem aan die steeds verder omhoog groeit.

Eerst groeien er twee kleine bladeren. Eén zaadje belandt in de woestijn. De inhoud van de stuifmeelkorrel versmelt met de eicel en ontwikkelt zich tot een zaadje. Hoe groeit een tomaat?

 • Maak je eigen afspeellijsten.
 • Met versnelde opnames kun je goed zien hoe een tomatenplant groeit. Een hongerige muis eet één zaadje op.

Ze schudt net zo lang aan de bloem tot de zaadjes uit het hart van de bloem loslaten, van zaad tot plant werkblad. Een kind rent door het gras en trapt een plantje kapot. De wind blaast de bladeren van de bomen en neemt ook de blaadjes van de grote bloem mee. De wind blaast de bladeren van de bomen en neemt ook de blaadjes van de grote bloem mee.

Nu worden de zaadjes over zee geblazen. Nu worden de zaadjes over zee geblazen. Met versnelde opnames kun je goed zien hoe een tomatenplant groeit!

Het groeiproces van zaadje tot tomaat

Maar het kleine zaadje vindt hij niet. De inhoud van de stuifmeelkorrel versmelt met de eicel en ontwikkelt zich tot een zaadje. Die zaadjes komen in de grond als een rijpe tomaat op de grond valt. Deel je video's met vrienden en collega's.

Het zand is heet en droog, het zaadje zal er nooit kunnen groeien. Eerst groeien er twee kleine bladeren. Nieuws uit de natuur Natuurbescherming. Log in om je favorieten op te slaan. Hoe groeit een tomaat.

Aanbevolen

Bovenaan zie je nog de resten van de bloemblaadjes. Hoe groeit een tomaat? De stormwind tilt de zaadjes van een grote rode bloem op van de grond en blaast ze verre weg. Daar zoekt hij een eicel op.

 • Maar het kleine zaadje komt niet zo hoog als de andere.
 • Eerst groeien er twee kleine bladeren.
 • Van zaadje, naar plant, van bloemen tot tomaat.
 • Nieuws uit de natuur Natuurbescherming.

Je ziet ook hoe de blaadjes zich 's nachts opvouwen en stoppen met groeien. Verwijderd uit Mijn afspeellijsten in Mijn Schooltv. Verwijderd uit Mijn afspeellijsten in Mijn Schooltv. Het kleinste zaadje wordt de grootste bloem? Het kleinste zaadje wordt de grootste bloem. Eerst groeien er twee kleine bladeren. En zaadje valt in het water. Verwijderd uit Mijn afspeellijsten in Mijn Schooltv, van zaad tot plant werkblad.

Verwijderd tong ah weesp menukaart Mijn afspeellijsten in Mijn Schooltv!

Toegevoegd aan Mijn favorieten in Mijn Schooltv. En uit het kleine zaadje komen ook de eerste blaadjes. Verwijderd uit Mijn afspeellijsten in Mijn Schooltv.

De vrucht met zaadjes, is ontstaan uit het vruchtbeginsel, de tomaat dus. Maak je eigen afspeellijsten. Maak je eigen afspeellijsten.

Goed om te weten:

Comments

 1. Ze zijn niet meer nodig.
 2. Er komt een bloem aan die steeds verder omhoog groeit. Toegevoegd aan Mijn favorieten in Mijn Schooltv.
 3. Onrijpe tomaten zijn eerst groen en hard.

Voeg een reactie toe

© 2018 claudiohochman.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |