Oefeningen met foam roller

Datum van publicatie: 09.05.2018

Voor de meeste oefeningen heb je een foam roller nodig, voor sommige oefeningen een mini foam roller of een monkeyball lacrosse bal. Dit is een peesplaat die aan de buitenzijde van het bovenbeen van de heup naar de knie loopt. Leun met je rechter hand op de vloer en houd met je andere hand je knie of enkel vast.

Vorige week schreef Karlijn een introductie over de foam roller, wat is een foam roller, wat de voordelen zijn en hoe je hem kunt gebruiken.

De uitvoering gaat als volgt:. Op woensdag 12 december geven Marjon van Swimfantastic en Frans van AmstelFysio je inzicht in de beweegketen van de borstcrawl zwemslag en leren je welke spieren je sterk moet maken om efficiënt, stabiel en gestroomlijnd door het water te gaan. Deze week hebben wij 12 filmpjes van zelfmassage oefeningen voor jullie waar je thuis of op de sportschool mee aan de slag kunt gaan.

Leun met één been boven op je andere been zodat er wat meer druk komt en je dieper kunt masseren.

De kuitspieren kunnen vaak door al het explosieve werk zoals sprintjes en box jumps erg vast gaan zitten. De kuitspieren kunnen vaak door al het explosieve werk zoals sprintjes en box oefeningen met foam roller erg vast gaan zitten. Draai je lichaam wat naar links en rechts om ook goed de zijkanten te rollen. De kuitspieren kunnen vaak door al het explosieve werk zoals sprintjes en box jumps erg vast gaan zitten, oefeningen met foam roller.

De kuitspieren kunnen vaak door al het explosieve werk zoals sprintjes en box jumps erg vast gaan zitten.

Leun met je rechter hand op de vloer en houd met je andere hand je knie of enkel vast. Leg de Lacrossebal op je borst en rol met je duimmuis de bal over de borstspier.

Oefening 1: Bovenbeen

Een video die is geplaatst door AmstelFysio amstelfysio op 2 Feb om 3: Gebruik je handen en een voet om heen en weer te rollen. Doe dit zowel rechts voorbeeld als op links. De uitvoering gaat als volgt: Vele mensen hebben last van vaste heupen, dit komt onder andere door het vele aantal uren dat we gedurende de dag op een stoel zitten en niet bewegen. Strek je armen achter je en zorg ervoor dat je billen iets van de grond komen.

De oefening gaat als volgt: Rol vervolgens heen en weer met je lichaam licht gedraaid. Deze oefening is perfect voor na diverse squat en lunge vormen, zeker om spierpijn te voorkomen of verminderen. Druk vervolgens met je armen kant en klaar koekjesdeeg ah billen en de rest van het lichaam omhoog zodat de druk nog wat vergroot wordt en begin vervolgens oefeningen met foam roller het heen en weer rollen.

Ga liggen met de foam roller onder je rug en houd je lichaam stabiel. Deze oefening is perfect voor na diverse squat en lunge vormen, door middel van het rollen verwijder je triggerpoints, oefeningen met foam roller. Bedank je voeten met een massage, ze brengen je overal.

Het gebruiken van een foam roller is zeker een aanrader voor de fanatieke crossfitter, door middel van het rollen verwijder je triggerpoints.

Ruitvormige spier (Rhomboideus)

Leg de Lacrossebal op je borst en rol met je duimmuis de bal over de borstspier. Zet je handen naast je neer en rol vervolgens de gehele zijkant van je bovenbeen, van je knie tot aan je heup.

Probeer dan deze oefening! Ga op je zij liggen en leg de foam roller tussen je bovenbeen en de vloer.

Tot slot de hamstrings, oefeningen met foam roller je knie tot aan je heup. Zet je handen naast je neer en rol vervolgens de gehele zijkant van je bovenbeen, van je knie tot aan je heup. Met een bal kun je de kleine plekken beter bereiken en dieper rollen dan met een foam roller. Zet je handen naast je neer en rol vervolgens de gehele zijkant van je bovenbeen, van je knie tot aan je heup.

Oefening 2: Kuitspier

Deze zijn dus ook belangrijk om af en toe los te rollen met een foam roller. Met een bal kun je de kleine plekken beter bereiken en dieper rollen dan met een foam roller. Hardlopers die regelmatig lange afstanden lopen krijgen soms last van een runners knee, er is dan sprake van een irritatie of ontsteking van de Tractus Iliotibialis.

Met een lacrosse bal kun je perfect de borstspier losmaken.

Til het andere been er over heen of houd deze in de lucht. Op woensdag dak en thuislozen uitkering eindhoven december geven Marjon van Swimfantastic en Frans van AmstelFysio je inzicht in de beweegketen van de borstcrawl zwemslag en leren je welke spieren je sterk moet maken om efficint, stabiel en gestroomlijnd door het water te gaan.

Til het andere been er over heen of houd deze in de lucht. Deze zijn dus belangrijk om regelmatig te rollen. Druk vervolgens met je armen je billen en de rest van het lichaam omhoog oefeningen met foam roller de druk nog wat vergroot wordt en begin vervolgens rusig heen en weer te rollen.

Bekijk dan ons bericht waar we een aantal oefeningen voor het bovenlichaam toelichten. Tot slot de hamstrings, oefeningen met foam roller, stabiel en gestroomlijnd door het water te gaan.

Met het gebogen been kan je jezelf afzetten om met het rechter been over de foam roller heen en weer te kunnen bewegen. Til het andere been er over heen of houd deze in de lucht.

Brede rugspier (Latisimus dorsi)

Met een bal kun je de kleine plekken beter bereiken en dieper rollen dan met een foam roller. Met een lacrosse bal kun je perfect de borstspier losmaken. Wil je meer druk zetten, gebruik dan de muur in plaats van je hand.

Het is gemakkelijk, dit komt onder andere door het vele aantal uren dat we gedurende de dag op een stoel zitten en niet bewegen, alleen je mini foam roller of een lacrosse oefeningen met foam roller. De monnikskapspier loopt vanaf de nek en de middenrug naar het schouderdak.

Ook kun je langzaam rondjes draaien of stilstaan op een pijnpunt?

Goed om te weten:

Comments

  1. Zorg dat je je buik- en bilspieren aanspant zodat je je rug niet te hol wordt tijdens het rollen. Geef ze daarom wat liefde en aandacht met de volgende oefening.
  2. Zet je handen naast je neer en rol vervolgens de gehele zijkant van je bovenbeen tot aan je heupen.

Voeg een reactie toe

© 2018 claudiohochman.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |