Met de bus van brugge naar sluis

Datum van publicatie: 24.11.2018

Ik kijk nog even rond en wandel dan verder naar de auto. Ik wandel door het donkere verlaten centrum van Sluis tot aan een bushalte. Ein-de-lijk nog eens een GR-wandeling!

Vanaf 10 uur is er inderdaad elk uur een bus. Misschien ligt het wel aan de vermoeidheid, want toegegeven ik heb al frisser in mijn zetel gezeten op zondagavond. Leuk om dit verslag te lezen en te weten dat het vele werk van de GR-vrijwilligers gerespecteerd wordt. Je reageert onder je Twitter account.

Op naar het veer! De Aldi kun je misschien wel riskeren als er geen slagbomen zijn.

We wandelen nog een stuk verder langs een onverhard stuk langs de Damse vaart tot aan het Kobus veer. We wandelen nog een stuk verder langs een onverhard stuk langs de Damse vaart tot aan het Kobus veer.

Deze stond al even op mijn to-do lijst maar ik vind het altijd leuk om een GR aan te vatten met een nieuwe editie! Ik ben dan ook ruim op tijd aan de halte. Ik ben dan ook ruim op tijd aan de halte.

Ik ben nu al benieuwd naar jullie volgende avonturen op GR 5A en zal zeker ook leren van jullie ervaringen. Ik dacht enkele foto's te maken van dit witte dorpje, maar wat een herrie!

This is a heading title

Zondagavond is voortaan terug Mol-avond! Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Je had al aangekondigd dat je zou vertrekken als de topogids er was. In 40 minuten brengt de bus me tot aan het station van Brugge waar ik terug kan aanpikken bij de wit-rode tekens van de GR5A. We steken onze vrienden Blinker en Stinker over en wandelen verder richting Oostkerke waar we eerst passeren langs het mooie kasteel van Oostkerke.

Wat ons ook opvalt tijdens het wandelen langs de vesten is niet alleen dat zondag duidelijk loopdag is, maar ook dat de lente nu echt wel komt piepen.

  • Je had al aangekondigd dat je zou vertrekken als de topogids er was.
  • Ik bereik Damme via de resten van de oude omwallingen en sta al snel in de hoofdstraat naast de struise toren. Toegegeven, het is een mooi stadje en vooral de kerk en het stadhuis zijn een bezoekje zeker waard, maar ik zou Brugge toch ook zeker niet links laten liggen.

Nadien volgen we een weg die min of meer parallel loopt met de Damse Vaart? Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen. Het is een "zelfbedieningspont". Het is een "zelfbedieningspont"!

Accommodation search

Iets voorbij Oostkerke wandelen we op de Krinkeldijk. Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: De lamme goedzak die toeristen van Brugge naar Damme brengt en omgekeerd ligt hier aangemeerd, met op de achtergrond één van de vele windmolens die de streek rijk is.

Spring naar inhoud Op de fiets- en wandelbeurs kocht ik drie nieuwe topogidsen waaronder de nieuwe topogids van de GR 5A. Mijn persoonlijke voorkeur gaat naar de eerste molen, en hoewel het niet noodzakelijk is hier ook effectief te starten leek ons dit wel het leukste. Tegen twee uur sta ik al met de bus van brugge naar sluis de omwalling van Sluis.

Tegen twee uur sta ik al aan de omwalling van Sluis. Spring naar inhoud Op de fiets- en wandelbeurs kocht ik drie nieuwe topogidsen waaronder de nieuwe topogids van de GR 5A.

GR 5A etappe 1: Brugge – Sluis (22 km) (25-03-2018)

De Aldi kun je misschien wel riskeren als er geen slagbomen zijn. Op het moment dat ik in de verte de kerktoren van Damme ontwaar, breekt eindelijk de hemel open en straal de zon volop. In 40 minuten brengt de bus me tot aan het station van Brugge waar ik terug kan aanpikken bij de wit-rode tekens van de GR5A.

Iets voorbij Oostkerke wandelen we op de Krinkeldijk. Op de fiets- en wandelbeurs kocht ik drie nieuwe topogidsen waaronder de nieuwe topogids van internet instellen op samsung led tv GR 5A.

Op de fiets- en wandelbeurs kocht ik drie nieuwe topogidsen waaronder de nieuwe topogids van de GR 5A. Vlakbij de expresweg, steekt de GR opnieuw de Damse vaart over tijdens een opklaring. Iets voorbij Oostkerke wandelen we op de Met de bus van brugge naar sluis. In 40 minuten brengt de bus me tot aan het station van Brugge waar ik terug kan aanpikken bij de wit-rode tekens van de GR5A.

Iets voorbij Oostkerke wandelen we op de Krinkeldijk. Iets voorbij Oostkerke wandelen we op de Krinkeldijk.

Het Kobusveer was buiten dienst. Klopt dit niet meer? Ik wandel door het donkere verlaten centrum van Sluis tot aan een bushalte. Via een mooi met knotwilgen omzoomd pad wandel ik het kerplein op.

Het Kobusveer was buiten dienst. Het Kobusveer was buiten dienst. Het Kobusveer was buiten dienst.

Goed om te weten:

Comments

  1. Normaal kan ik hier lijn 42 nemen naar Brugge. Ik dacht enkele foto's te maken van dit witte dorpje, maar wat een herrie!

Voeg een reactie toe

© 2018 claudiohochman.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |