Meerdere cellen optellen in excel

Datum van publicatie: 13.11.2018

Op vergelijkbare wijze kunnen kolommen of een combinatie van zowel rijen als kolommen worden geblokkeerd zie voorbeeldbestand: Teksten kun je niet met bovengenoemde formules bij elkaar optellen. Door een gedeelte van de berekening tussen haakjes " " en " " te plaatsen, wordt aangegeven dat dat gedeelte eerst moet worden berekend.

ALS werkt prima als je wil optellen op basis van één criterium. Dit artikel is het laatste artikel in de serie over technieken waarmee je een gebruiker makkelijk door een enquête in Excel kunt laten navigeren. De datum en de tijd staan in één kolom, gescheiden door een dubbele punt en een spatie.

Deze is op internet volop te vinden. Zoals in de figuur hierboven te zien is kun je naast getallen ook de inhoud van een cel bij de getallen optellen. Hoe kan ik dit doen? Les 66 Draaitabellen 13 Kopiëren van een draaitabel Eindtotalen weergeven Items groeperen.

Deze cursus Excel wordt U geheel gratis aangeboden     Index Wens je de bestanden uit deze cursus te ontvangen, blijven de titels echter permanent zichtbaar. Les 20 Opmaak van cellen 2 Opmaak van tekst d. Op deze wijze wordt alleen de formule gekopieerd terwijl alle overige opties waaronder de opmaak worden genegeerd. Op de site werd de volgende vraag gesteld: Les 53 Sparklines Wat meerdere cellen optellen in excel Sparklines, meerdere cellen optellen in excel. Shawn mendes stitches chords guitar easy 20 Opmaak van cellen 2 Opmaak van tekst d.

Op de site liet iemand deze vraag achter: .

 • Hoe moeilijk kan het zijn om […].
 • Je ziet dat in de cel met de formule automatisch het adres van de geselecteerde cellen wordt getoond. Excel bevat naast numerieke functies ook functies voor tekstuele bewerkingen.

SUMIF (totaal berekenen met één voorwaarde)

Les 63 Sorteren en filteren 1 Gegevens sorteren Sorteren op verschillende kolommen of voorwaarden. Via de Celeigenschappen bereikbaar door met rechts op een cel te klikken kan de weergave van de informatie in een cel worden aangepast. Moet echter een omvangrijk bestand met 'platte tekst' voorzien van een consistente lay-out worden overgezet, dan kan de importeerfunctie veel werk uit handen nemen. De koersen staan nu in Excel, maar eerlijk gezegd kunnen we er nog niet zoveel mee. Les 34 Formules 1 Wat zijn formules?

 • Les 49 Draaitabellen 3 Een draaitabel maken met gegevens uit Access.
 • Helaas werkt deze functie nog niet helemaal. Les 19 Sjablonen 1 Beschikbare sjablonen.

Les 68 Draaitabellen 15 Kolom en rijtitelvelden herhalen op elke pagina Pagina-einden toevoegen, meerdere cellen optellen in excel. In een vorig artikel hebben we gekeken naar het berekenen van het rendement op een aandelenportefeuille. Om het nog wat ingewikkelder te maken: Les 12 Cellen en Celbereiken 2 Wat is een Celbereik. Les 27 Formules 1 Wat zijn formules. Macro opnemen Macro uitvoeren Macro bewerken Macro verwijderen.

Tips voor iedereen die wel eens of vaak met Excel werkt

De query die we toen gemaakt hebben, haalt de slotkoersen van het laatste jaar van KPN op van de site www. De eerste cel linksboven in het werkblad is dus cel A1. Les 31 Tabellen 4 Inhoud cellen samenvoegen.

Les 38 Functies 1 Wat zijn functies. Voor deze variabelen kunnen werkelijke waarden voorbeeld:. Les 38 Functies 1 Wat zijn functies! Nieuw in Word Veelal wordt dit opgelost door het oorspronkelijke getal te delen door duizend of miljoen.

Losse getallen optellen in Excel

Teksten kun je niet met bovengenoemde formules bij elkaar optellen. Les 68 Gegevensvalidatie 3 Drop-downlijst Cellen met gegevensvalidatie zoeken Verwijderen van voorwaarden. Zo is het programma zeer geschikt voor het maken van simpele of juist ingewikkelde berekeningen bijvoorbeeld voor bedrijfsadministratieve doeleinden , het bijhouden van adressenlijsten, urenstatistieken bijvoorbeeld voor projectadministratie , grafieken en modellen bijvoorbeeld voor het presenteren van de jaarcijfers , etc.

De kracht van formules zit dan ook in het gebruik van verwijzingen naar cellen! Les 79 Werkbladweergave 1 Normale weergave Pagina-indeling weergave Pagina-einde weergave.

 • Wijzigt vervolgens de celwaarde, dan wordt op basis van de gestelde voorwaarde n de opmaak automatisch aangepast.
 • Om het werken met formules makkelijker te maken, is Excel voorzien van voorgedefinieerde functies.
 • Wanneer u verder surft op Schoutsen — Excel Formules gaat u hiermee akkoord.
 • Les 77 Opmerkingen 2 Vorm van opmerking wijzigen Opmerkingen printen.

De eerste rij of rijen van een database worden meestal gebruikt om de kolommen van titels te voorzien zo bevat rij 1 van het voorbeeld de titels NaamCijfer 1, Cijfer 1, Cijfer 1. Het tabblad "Formules" in het lint Functies invoegen. Excel wordt meestal toegepast voor het uitvoeren van berekeningen, meerdere cellen optellen in excel. Dankzij deze eigenschap zijn meerdere cellen optellen in excel mogelijkheden van Excel ongekend.

Macro opnemen Macro uitvoeren Macro bewerken Macro verwijderen Les 86 Beveiligen van werkmappen Werkblad beveiliging Werkmap beveiliging Cellen beveiligen Les 87 Excel en Word Kopiren en plakken als link Importeren van een tekstbestand in Excel   copyright - gratiscursus. Vanaf Excel zijn de grafieken beschikbaar op het lint via het tabblad Invoegen worden omgetoverd tot de fraaiste media markt scherm reparatie kosten en diagrammen.

Het tabblad "Formules" in het lint Functies invoegen.

Ter afsluiting...

Het selecteren van een cel gaat simpelweg door er met de muis op te klikken of er met behulp van de pijltjestoetsen naartoe te navigeren. Excel biedt zó veel mogelijkheden dat u al snel door de bomen het bos niet meer ziet Deze cursus Excel wordt U geheel gratis aangeboden.

Iemand stelde de volgende vraag op de site:

Wens je de cursus aan te schaffen als PDF, klik hier. Als je getallen wilt optellen, kun je dit meerdere cellen optellen in excel eenvoudig en overzichtelijk in Excel doen. De totale omzet voor de productgroep Fruit in de regio Zuid is gelijk aan het somproduct van deze drie kolommen?

Goed om te weten:

Comments

 1. Berekeningsoperatoren en hun prioriteit Formules ingeven Relatieve en absolute celverwijzingen Les 35 Formules 2 Autoberekening Bereiknamen Navigeren tussen de verschillende Bereiknamen Namen beheren Les 36 Formules 3 Bereiknamen gebruiken in formules 3D Bereiknamen Les 37 Formules 4 Formules controleren op fouten Formules wijzigen Broncellen en doelcellen aanwijzen Les 38 Functies 1 Wat zijn functies?
 2. Princess
  Getallen optellen op basis van meerdere voorwaarden Update: Nieuw in Word

Voeg een reactie toe

© 2018 claudiohochman.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |