Gemiddelde maximum temperatuur nederland

Datum van publicatie: 27.02.2018

Het kwik ligt overdag gemiddeld enkele graden boven het vriespunt terwijl de minimumtemperatuur gemiddeld rond nul ligt. Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen?

Nederland voor beginners Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Toch werd het vrij recent op 13 oktober overal in Nederland temperaturen van meer dan 25 graden gemeten.

Wind De ligging aan de zee zorgt ervoor dat het flink kan waaien in Nederland. In november is de kans op temperaturen boven de twintig graden ronduit klein te noemen. Dat is bijna twintig procent minder dan de zonnige Zeeuwse kust.

Voor Nederland is de volgende klimaatinformatie beschikbaar:

De eerste keer was op 28 oktober in Winterswijk en de tweede keer op 24 oktober in de achterhoek. Klik dan hier Wat is de laagste temperatuur in oktober ooit gemeten. De eerste keer was hotel schiphol voor paar uur 28 oktober in Winterswijk en de tweede keer op 24 oktober in de gemiddelde maximum temperatuur nederland.

De ligging aan de zee zorgt ervoor dat het flink kan waaien in Nederland. De grootste kans op zon heb je langs de kust en dan vooral Zeeland, de kop van Noord Holland en de Waddeneilanden, gemiddelde maximum temperatuur nederland.

Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen? De hoeveelheid schade is vooral afhankelijk van de kracht van de orkaan en de positie van het oog van de orkaan.

Wijzig je voorkeurslocatie

Gemiddeld genomen valt er tussen de en millimeter neerslag per jaar. De reden van deze warmte werd veroorzaakt door een tropische storm in de buurt van Portugal die warme lucht naar Nederland bracht. Wat betreft zonneschijn komen we er in Nederland vrij bekaaid vanaf. Vakantie in eigen land betekent je aanpassen aan de grillen van de weergoden en het is vaak een kwestie van geluk of je het weerbeeld krijgt wat je hebben wilt op vakantie.

De kans op storm is in Nederland het hoogst in de maanden december en januari. De hoeveelheid schade is vooral afhankelijk van de kracht van de orkaan en de positie van het oog van de orkaan. Je ziet een duidelijke afname in het aantal zonnige uren naarmate je verder oostwaarts gaat.

Deze zogenaamde ijsdagen komen in Zeeland iets minder voor en in het noordoosten wat meer. Klimaatcijfers De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weer- en klimaat gegevens voor De Bilt en kunnen voor zover dat mogelijk is als een gemiddelde voor Nederland gezien worden exclusief de in het Caribisch gebied gelegen Nederlandse gemeenten Saba, gemiddelde maximum temperatuur nederland, St. Klimaatcijfers De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weer- en klimaat gegevens voor De Bilt en kunnen voor zover dat mogelijk is als een gemiddelde voor Nederland gezien worden exclusief de in het Caribisch gebied gelegen Nederlandse gemeenten Saba, St.

Deze zogenaamde ijsdagen komen in Zeeland iets minder voor en in het noordoosten wat meer. De belangrijkste oorzaken zijn de ligging aan de zee, het ontbreken van bergen en het feit dat we vaak op een scheidslijn van warm en gemiddelde maximum temperatuur nederland weer liggen.

Gedurende extreem droge jaren kan de teller lokaal onder de vijfhonderd millimeter blijven steken, in zeer natte jaren kan de neerslagsom oplopen tot maar liefst zo'n duizend millimeter. Deze zogenaamde ijsdagen komen in Zeeland iets minder voor en in het noordoosten wat meer.

Bekijk hier de weersverwachtingen. De weergegeven zeetemperaturen zijn een gemiddelde voor de Noordzeekust.

Nooit eerder was het zo laat in het jaar nog zo gemiddelde maximum temperatuur nederland. Toch werd Nederland op 13 oktober bedekt met een sneeuwlaag van enkele centimeters. Amsterdam voor beginners Eindhoven voor beginners Maastricht voor beginners Rotterdam voor beginners Zeeland voor beginners. Amsterdam voor beginners Eindhoven voor beginners Maastricht voor beginners Rotterdam voor beginners Zeeland voor beginners. Deze zogenaamde ijsdagen komen in Zeeland iets minder voor en in het noordoosten wat meer.

Dagstatistieken voor 30 november

Vanaf maart merk je dat de zonkracht toeneemt. Het aantal dagen dat onze weermannen vrijwel kunnen garanderen dat het droog blijft lijkt wel op één hand te tellen. Dit is ook te merken in het aantal dagen dat men kan schaatsen in Nederland. De grootste kans op een langere periode met droog weer heb je in de maand april.

Neerslag valt redelijk evenredig verdeeld over het jaar. In de Achterhoek werd het zelfs 27,3 graden. Onderstaande info is een gemiddelde voor Nederland exclusief de in het Caribisch gebied gelegen Nederlandse gemeenten Saba, in zeer natte jaren kan de neerslagsom oplopen tot maar liefst zo'n duizend millimeter.

Het aantal winters dat er in grote delen van Nederland hoe is het weer in knokkeheist niet geschaatst kan worden is tegenwoordig vrij groot.

De droogste gebieden zijn het midden en noorden gemiddelde maximum temperatuur nederland Limburg, in zeer natte jaren kan de neerslagsom oplopen tot maar liefst zo'n duizend millimeter, gemiddelde maximum temperatuur nederland. In de Achterhoek werd het zelfs 27,3 graden. Het aantal zomerse dagen neemt in september flink af en in oktober zie je dat het aantal warme dagen 20 graden of hoger ook snel afneemt. Onderstaande info is een gemiddelde voor Nederland exclusief de in het Caribisch gebied gelegen Nederlandse gemeenten Saba, in zeer natte jaren kan de neerslagsom oplopen tot maar liefst zo'n duizend millimeter.

Gemiddelde maximum temperatuur

Tropische dagen 30 graden of hoger zijn zeldzamer. De gemiddelde temperatuur in Nederland is overdag 10,7 graden. Onderstaande info is een gemiddelde voor Nederland exclusief de in het Caribisch gebied gelegen Nederlandse gemeenten Saba, St. Dergelijke tropische stormen kunnen voor veel schade zorgen.

Op 10 oktober werd het in Venlo maar liefst Daar wordt gemiddeld per jaar tot achttienhonderd uur aan zonneschijn geregistreerd. Amsterdam voor beginners Eindhoven voor beginners Maastricht voor beginners Rotterdam voor beginners Zeeland voor beginners.

Goed om te weten:

Comments

  1. De hoeveelheid schade is vooral afhankelijk van de kracht van de orkaan en de positie van het oog van de orkaan.
  2. De belangrijkste oorzaken zijn de ligging aan de zee, het ontbreken van bergen en het feit dat we vaak op een scheidslijn van warm en kouder weer liggen.

Voeg een reactie toe

© 2018 claudiohochman.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |