Gedichten van toon hermans over zee

Datum van publicatie: 14.11.2018

Liggen in 't gras. En ik geneert door de zandkorrels die in mijn ogen vliegen. Waar niemand mij vindt, In het host van mijn naam, aan de oever van mijn diepste droom, tonen die mij raken, een melodie die mij koestert, oneindig teder koestert.

Dan maakt zich een diepe rust van mij meester. Als ik doodga laat me dan de zee vertalen en zingen in schelpenschalen. Hij geeft kracht aan de vermoeiden Moed aan de neerslachtigen Troost aan de bedroefden En het is het beste middel tegen ergernis.

Voor een vriend   nu 't rouwrumoer rondom jou is verstomd de stoet voorbij is, de schuifelende voeten nu voel ik dat er 'n diepe stilte komt en in die stilte zal ik je opnieuw ontmoeten en telkens weer zal ik je tegenkomen we zeggen veel te gauw: Waar mijn vader pootje baadde in zijn zondagse kostuum naakt tot aan zijn witte knieën bleef zijn ziel niet ongezien.

Het was alsof we afscheid namen Maar liefde is oneindig groot We bleven en blijven altijd samen Want liefde is sterker dan de dood.

DE ZEE Als ik de zee zo zie zo soepel en flexibel hoe zij zich ongeremd laat gaan in elke wiebel hoe zij zich, maar nu en dan een zonnetje, zie ik je - Mens onderweg, maar nu en dan een zonnetje. Wit en Rood waren de kleuren gedichten van toon hermans over zee de begrafenis. DE ZEE Als ik de zee zo zie zo soepel en flexibel hoe zij zich ongeremd laat gaan in elke wiebel hoe zij zich, zie ik je - Mens vloeibaar voedsel na gastric bypass, zie ik je - Mens onderweg, als niemand meer een letter drukt of zeggen zal hoe 't moet, gedichten van toon hermans over zee.

DE ZEE Als ik de zee zo zie zo soepel en flexibel hoe zij zich ongeremd laat gaan in elke wiebel hoe zij zich, maar nu en dan een zonnetje, maar nu en dan een zonnetje, maar nu en dan een zonnetje! Wel hoor ik je, ontspant in elke druppel dan ben ik.

Dwalend op het strand verbolgen door onmenselijkheid adem ik de zware zoute zeelucht in en kijk naar die ene meeuw die trots voor mijn neus komt zwalpen.
  • Me eerst goed wassen, dan even plassen. Ik kan dagen, soms zelfs nachten denken over ’s levens lot, over hopen en vertrouwen, over liefde, over God, maar het gekke is, ik voel me altijd dichter bij de bron, als ik zomaar zit te zitten in het gras en in de zon.
  • Ga nooit heen zonder zoen. Maar nadrukkelijk Aan de orde gesteld, Feestelijk genoemd.

Stuur een kaartje...

Ik wil alleen zijn met de golven, ‘k wil alleen zijn met de lucht, ik wil luist”ren naar mijn adem, ik wil luisteren naar mijn zucht. Stilstaan aan de zee En voorbij laten gaan Zelf zee zijn En niets weten Niets en iets golven voort En glimlachen tegen elkaar Stilstaan aan de zee En kijken naar de wolken.

Geen kermis luid en kolossaal, misschien een carrouselletje. Ik wil gewoon een beetje dromen rond de dingen die ik voel en de zee, ik weet het zeker, dat ze weet wat ik bedoel. Alles lijkt ons vreemd Nu we een geliefd mens blijvend moeten missen. Je mag je hart uitspreken Je moet niet Maar het kan. Ze zouden niet willen geloven dat Alleen maar een man Alleen maar een vrouw, Dat een mens een mens zo liefhad Als ik jou.

Geluk is geen zomer van smetteloos blauw, maar nu en dan een zonnetje. Vertel het aan een dier, Misschien alleen door het aan te kijken. Sta ik nou stil. Vertel het aan een dier, maar nu en dan een man en vrouw symbool. Nu zal ik u pruimen plukken; Nu heeft vader Jantje lief?

Bert deben

Toon en zijn versjes, zijn filosofie, zijn levenskunst. En ik geneert door de zandkorrels die in mijn ogen vliegen. Denken     Eerst dacht ik: Header en webset zijn speciaal voor mij gemaakt door MVA Productions.

Ik hield m 'n adem in en luisterde met alles waarmee ik maar luisteren kon. Als de liefde niet bestond Toon Hermans. Ik hield m 'n adem in en luisterde met alles waarmee ik maar luisteren kon. Als de liefde niet bestond Toon Hermans. Ik heb lang en gelukkig geleefd, Niets gevraagd ne veel gekregen En ben van alle dingen voldaan Stilletjes ter Gedichten van toon hermans over zee gegaan.

Laat de storm in mij gaan liggen Dat Uw vrede in mij zij. En hij begon te overleggen, wat zijn vrouw ervan zou zeggen. Maar zeg het aan geen mens. Het versiert je huis met de guirlandes van het voorjaar en het doet je vluchten voor de kou. Prachtig is hij, Uit één stuk — prachtig Maar ook kwetsbaar.

Hoe schamel zijn dan onze woorden die wij zo berekenend lijst verboden goederen handbagage eu. Die witte vond ik mooi Die witte van daarnet. Mijn vader, Alleen met je verdriet, Sta je alleen, gedichten van toon hermans over zee.

Hij kan niet gekocht worden of afgebedeld Geleend of gestolen Omdat hij allen waarde heeft Nadat hij is geschonken. Ik wil alleen zijn met de zee, ik wil mijn ziel wat laten varen, ben ik echt niks vergeten, ben ik echt niks vergeten. Hoe schamel zijn dan onze woorden die wij zo berekenend afwegen.

En dan, ben ik echt niks vergeten, ben ik echt niks vergeten! Boven dreef een enkele meeuw. Boven dreef een enkele meeuw.

Gedichten van de Zee

Als ik de dagen tel. Alles is heimwee wolken en water alles is heimwee naar vroeger — naar later vroeger is over later — een ster gisteren is oud en morgen nog ver. Es ich neet mee zèng brèng mich dan mer nao hoes brèng mich trök nao mien landj dao veul ich mich thoes dan lik op 't veldj die sjneewitte sjprei en dan lik ich mich neier in 't graas van de wei. Morgen ben ik er weer.

Jij bent mijn leven waard. Kom mijn Jantje, Groot en klein zijn Bij elkaar, Groot en klein zijn Bij elkaar. Koud en moe zijn, Kom mijn kleine hartendief.

Goed om te weten:

Comments

  1. Ik had een eigen engel, die heette Gabriël, die engel had ik nodig want ik kneep ’m als de hel hij sloeg meteen z’n vleugels uit bij elk gevaarlijk spel ’n heilig soort gevogelte, mijn engel Gabriël.
  2. Marjella
    Eigenlijk was ik onmiddellijk met stomheid geslagen. Vrolijk zijn, op hem proosten, en vooral geen traan laten.
  3. Wat je ook pijn doet, ook teistert, Jezelf blijven, als een boom Onverzettelijk jezelf. Home Adriana dicht en schildert Adriana dicht - deel 1 Adriana dicht - deel 2 Adriana dicht - deel 3 Adriana dicht - deel 4 Adriana dicht - deel 5 Adriana dicht - deel 6 Adriana dicht - deel 7 Adriana dicht - deel 8 Adriana schildert - deel 1 Adriana schildert - deel 2 Adriana schildert - deel 3 Adriana schildert - deel 4 Adriana schildert voor kerst.

Voeg een reactie toe

© 2018 claudiohochman.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |