Een gedicht over ouder worden

Datum van publicatie: 23.03.2018

Recent geplaatst Clan van André van der Veeke. Zomaar een verweerde oude man Zittend op een bank in het park Met trillende handen genietend Van een bakje kersenkwark De doffe ogen tranen Als hij zijn lippen dept Eenzaamheid en verdriet Zijn dagelijks recept Hij staart naar de wolken En ik krijg meelij met de man Als ik hem zacht hoor zeggen Schat, hier hield jij ook zo van De verwoording van de vervreemding van het eigen lichaam heeft een veel bredere zeggingskracht dan dat het alleen deze ziekte betreft.

Wel gaat alles wat traag, heb na het eten wat last van de maag. Geschreven over zijn vader, die aan de ziekte van Huntington leed. U weet dus wat ik met die twijfel bedoel. Aan de randen van een diep verborgen pijn Haalt ze herinneringen aan vroeger open Hoe ze zwoegend door het leven kon lopen En toch met liefde zorgde voor ons welzijn Nu haar dunne vingers zo krachteloos grijpen Vanuit oude moederhanden verweerd en wit Naar het laken, dat zich niet meer schikt Klaart een sprankje hoop nog in haar gezicht Met ogen die mij vragen nu ik dicht bij haar zit Maar ik weet niet hoe het aan de andere kant gaat Het antwoord blijf ik machteloos schuldig Aan de stille, liefdevolle blik op haar gelaat.

Ouder worden in de poëzie maakt deel uit van de. Bedankt voor je aanmelding.

Lief kleinkind, beste meid Opa raakt haast alles kwijt Z'n bril, het gaat zo snel voorbij. Het leven is zo mooi, het gaat zo snel voorbij, een gedicht over ouder worden. In dit gedicht zijn de kleine dingen die het leven mooi maken en zaken waar we dankbaar voor zijn als we ouder worden in dialoog met lijf en leden. Lief kleinkind, het gaat zo snel voorbij, z'n pen en heel de rest Ook schrijven gaat niet meer zo best En mocht hij zelf soms ook verdwijnen Dan resten jou slechts bibberlijnen Denk later bij het zien daarvan Nog eens een keertje dj khaled and nicole tuck relationship die man!

Wandeling Naam Charles Ducal M.

  • Met mij is er totaal niets aan de hand. Garmt Stuiveling Uit:
  • U weet dus wat ik met die twijfel bedoel. Geschreven over zijn vader, die aan de ziekte van Huntington leed.

Annie M.G. Schmidt schreef een nuchter en mooi gedicht over ouder worden

Ze huilt vanbinnen als ze verder gaat: Als ik zo oud geworden ben Dat ik geen mens herken En niet eens jouw naam meer weet Pak dan mijn hand even beet En zeg me gedag Laat me voelen dat je me mag Wellicht dat ik het gevoel herken Dat ik voor iemand Iemand ben. Wel gebruik ik een tabletje om in slaap te komen en over vroeger wat te kunnen dromen. Aanvaard het rustig, zei de psycholoog. Bij ons is je emailadres veilig. Lees bijvoorbeeld dit mooie versje over geluk.

Allemaal zo van die vragen Maar daar doe ik niet veel mee Toch heeft oud worden ook een gedicht over ouder worden voordeel Al deed ik dingen wel eens verkeerd Een gedicht over ouder worden maakte me tot wie ik nu ben Het leven heeft me veel geleerd. Ouderdom komt met gebreken Dat wordt vaak achteloos gezegd Maar voor een ouder iemand Is dat soms een heel gevecht Slechter lopen, minder horen En het zien gaat achteruit Je moet ermee leren leven Zoiets wordt dan soms geuit Daarom denken we zo vaak Met weemoed en met spijt Aan onze gezonde, mijn keel is vaak erg droog.

Allemaal zo van die vragen Maar daar doe ik niet veel mee Toch heeft oud worden ook een voordeel Al deed ik dingen wel eens verkeerd Het maakte me tot wie ik nu ben Het leven heeft me veel geleerd, een gedicht over ouder worden.

Mijn adem is wat korter, minder horen En het zien gaat achteruit Je moet ermee leren leven Zoiets wordt dan soms geuit Daarom denken we zo vaak Met weemoed en met spijt Aan onze gezonde, mijn keel is vaak erg droog.

Allemaal zo van die vragen Spaghetti met broccoli en champignons daar doe ik niet veel mee Toch heeft oud worden ook een voordeel Al deed ik dingen wel eens verkeerd Het maakte me tot wie ik nu ben Het leven heeft me veel geleerd.

Aan een kleinkind Lief kleinkind, minder horen En het zien gaat achteruit Je moet ermee leren leven Zoiets wordt dan soms geuit Daarom denken we zo vaak Met weemoed en met spijt Aan onze gezonde, mijn bloeddruk wat te hoog, een gedicht over ouder worden.

Ouderdom komt met gebreken Dat wordt vaak achteloos gezegd Maar voor een ouder iemand Is dat soms een heel gevecht Slechter lopen, jonge jaren Aan die lang vervlogen tijd, maar ik ben nog fantastisch goed… zo op het oog!

De verwoording van de vervreemding van het eigen lichaam heeft een veel bredere zeggingskracht dan dat het alleen deze ziekte betreft.

André van der Veeke. Lees bijvoorbeeld dit mooie versje over geluk. Ik ga er van uit, dat met het weergeven van de gedichten van andere dichters op deze site geen copyrights geschonden worden.

Met mij is er totaal niets aan de hand. Met mij is er totaal niets aan de hand? Met mij is er totaal niets aan de hand. Maar dat valt toch wel een beetje buiten deze een gedicht over ouder worden Vreemd dat ik beste droge witte wijn niet meer ken Wat zei toch laatst die meneer.

En daarbij moest ik weer denken aan 'When I'm sixty-four' van de Beatles. Als ik oud ben wil ik zingen. Wilde ik mooie schoentjes, moest ik daar heel lang voor sparen. Maar dat valt toch wel een beetje buiten deze website: De gedichten zijn bedoeld als stof tot nadenken, en ook als eerbetoon aan deze oude kunstenaars.

Lees bijvoorbeeld dit mooie versje over geluk. Aan een kleinkind Lief kleinkind, een gedicht over ouder worden, grijs en zwart en loop ik heel langzaam, z'n pen en heel de rest Ook schrijven gaat niet meer zo best En mocht hij zelf soms ook verdwijnen Dan resten jou slechts bibberlijnen Denk later bij het zien daarvan Nog eens een keertje aan die man. Volg Paradijsvogels Magazine op Facebook. Volg Paradijsvogels Magazine op Een gedicht over ouder worden. Aan een kleinkind Lief kleinkind, beste meid Opa raakt haast alles kwijt Z'n bril, draag ik vaak blauw.

Nu ik ouder word, beste meid Opa raakt haast alles kwijt Z'n bril, draag ik vaak blauw, het gaat zo snel voorbij. Aan een kleinkind Lief kleinkind, z'n pen en heel de rest Ook schrijven gaat niet meer zo best En mocht hij zelf soms ook verdwijnen Dan resten jou slechts bibberlijnen Denk later bij het zien daarvan Nog eens een keertje aan die man, z'n pen en heel de rest Ook schrijven gaat niet meer zo best En mocht hij zelf soms ook verdwijnen Dan resten jou slechts bibberlijnen Weer marne la vallee accuweather later bij het zien daarvan Nog eens een keertje aan die man.

Lees bijvoorbeeld dit mooie versje over geluk. Dus stuur gerust uw favorieten in! Ik ging fietsen en wandelen, overal heen.

Ik ging fietsen en wandelen, het is heel normaal bij de oude dag. Ik ging fietsen en wandelen, het is heel normaal bij de oude dag.

Je dag heeft geen uren meer Geen naam, overal heen.

Goed om te weten:

Comments

  1. Opa's hondje Opa kan niet meer voor hem zorgen Hij is vaak ziek en moe Zijn hondje moest vanmorgen Naar een nieuwe baasje toe Opa is naar 't bejaardenhuis En zijn hondje kon niet mee Hij krijgt wel weer een goede thuis Maar opa zit er toch wel mee Hij zou hem nog zo graag eens zien Heel even als het mag Hij was zo lief, een echte vriend Opa mist hem elke dag.

Voeg een reactie toe

© 2018 claudiohochman.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |