De school van vroeger werkbladen

Datum van publicatie: 03.04.2018

Vroeger werd er op school ook wel geslagen door de meesters of juffen. Dit is handig omdat de kinderen dan kunnen vergelijken en daar gaat het om bij dit onderwerp. Wat schrijft het beste?

Daarna stel ik de sleutelvragen. Vroeger werd er door de meester in de klas geslagen. Waarover gaan de liedjes? Ik heb verschillende dingen meegenomen zoals tollen, hoepels, krijt voor hinkelpaden etc. De opening Het verhalend ontwerp wordt geïntroduceerd met een brief van Opa Leo.

De school vroeger en nu Groep: Werkblad Minipad school van vroeger.

Dan moesten we met onze vinger in de lucht gaan schrijven. We gaan kijken naar de lessen die toen gegeven werden en op welke manier? De kinderen leren hoe de school er vroeger uitzag. Dit verslag is geen vastgesteld programma, behalve het museum bezoek.

Dan moesten we met onze vinger in de lucht gaan schrijven.

Hier komen de sleutelvragen aan bod daarna gaan we zelf met rijtjes rekenen en daarna met verhaaltjes sommen zoals nu. Lies let goed op.
 • Alle kinderen werkten vroeger op hun eigen niveau. Doop de kroontjespen in de inktpot en probeer zo mooi mogelijk te schrijven.
 • Dit verslag is geen vastgesteld programma, behalve het museum bezoek. Jongens hadden vaker gym, dit gebeurde op het schoolplein want een gymzaal was er toen nog niet.

Schoolvoorstelling: Springmuis griezelt goochelshow

Vroeger hadden wij geen pennen en schriften. Dan moesten we met onze vinger in de lucht gaan schrijven. Na de verhuizing uit Zoetermeer is het museum sinds gevestigd in de voormalige Gemeentebibliotheek, een monumentaal pand uit , in het centrum van Rotterdam. Zijn de liedjes die we nu leren anders dan die van vroeger? Les leseigenschappen Preview een html-versie van de les om snel doorheen te kunnen bladeren Beoordelen het is belangrijk om lessen ook te beoordelen Downloaden mogelijkheid om de Word-versie te downloaden Al eerder gemaakte opmerkingen door anderen al gemaakte opmerkingen bij deze les.

Jullie kunnen altijd nog naar het schoolmuseum komen om alle dingen in het echt mee te maken.

Waarschijnlijk komen er nog meer dingen aan de orde, zijn er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen. De kinderen komen met verschillende onderwerpen aan en zij bepalen waar we het over gaan hebben. De kinderen komen met verschillende onderwerpen aan en zij bepalen waar we het over gaan hebben, de school van vroeger werkbladen. In de klas hadden we ook geen verwarming. De kinderen komen met verschillende onderwerpen aan en zij bepalen waar we het over gaan hebben.

De kinderen komen met verschillende onderwerpen aan en zij bepalen waar we het over gaan hebben.

Naar school

Welk speelgoed hebben we nu dat er toen niet was en andersom? Daarna gaan we naar buiten om met het speelgoed te spelen. Wij schreven toen met een griffel op een lei.

We gaan kijken naar de straffen die er toen waren. In scholen van vroeger kon je ook gezellig naar buiten kijken. Vroeger schreven juffen en meesters met krijtjes op een bord? In scholen van de school van vroeger werkbladen kon je ook gezellig naar buiten kijken. Later kwamen er ook wel schriften en kroontjespennen!

Vroeger schreven juffen en meesters met krijtjes op een bord.

Mini-pad School van vroeger

Dus werden de boeken vaak nog een keer gelezen. Waarom zou het schuifje van het inktpotje dichtmoeten als je niet schreef? In de klas hadden ze veel wandplaten, waar de juf of meester verhalen bij vertelde.

 • Daar staat de vraag ook op.
 • Ik vertel wat het allemaal is.
 • Deze les beoordelen [Your user agent does not support frames or is currently configured not to display frames.
 • We gaan naar het schoolmuseum en gaan daar allerlei dingen bekijken waarover we het gehad hebben en nog meer.

Kleur de hokjes op je werkblad waarvan de zin WAAR is. Kleur de hokjes op je werkblad waarvan de zin WAAR is. Er waren ook niet zoveel boeken, de school van vroeger werkbladen, zoals er nu zijn. In de school van vroeger was eigenlijk alleen maar een radio.

Er waren ook niet zoveel boeken, zoals er nu zijn. Er waren ook niet zoveel boeken, zoals er nu zijn.

Aanbevolen

De meester kon elk kind genoeg eigen aandacht geven. Er stond een kachel in de klas waar kolen in werden gestookt. We gaan kijken naar de straffen die er toen waren. Later kwamen er ook wel schriften en kroontjespennen.

Werkblad Minipad school van vroeger. Werkblad Minipad school van vroeger! Vaak werd er aan schoon schrijven gedaan! Vaak werd er aan schoon schrijven gedaan?

Goed om te weten:

Comments

 1. Roelofje
  De plaatjes die bovenaan de website staan.
 2. Mylene is in een klas van 50 jaar geleden. Terug naar mobiele versie.
 3. Terug naar mobiele versie. De kinderen komen met verschillende onderwerpen aan en zij bepalen waar we het over gaan hebben.

Voeg een reactie toe

┬ę 2018 claudiohochman.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |