Breuk als decimaal getal schrijven

Datum van publicatie: 16.05.2018

Tips Kijk altijd je antwoord na als je klaar bent. Vermeigvuldigen van twee decimale breuken gaat op de gebruikelijke manier, waarbij de komma zo in het resultaat geplaatst wordt dat er achter de komma evenveel cijfers zijn als er samen in de beide te vermenigvuldigen getallen zijn.

Voeg een 0 toe aan het eind van de teller. De noemer heeft één 0. De teller geeft het getal aan dat wordt opgedeeld. Bij 0, zijn dat er drie. Eine Dezimalzahl in einen Bruch umwandeln , Français: Als je te maken hebt met een even en een oneven getal, probeer ze dan door 3 te delen. Zo kun je de breuk vereenvoudigen.

We kunnen ze nog gemakkelijk als decimale breuk opvatten, etc, alhoewel het deel achter de komma niet eindigt. Daarom kunnen we goed rekenen met decimale breuken.

We kunnen ze nog gemakkelijk als decimale breuk opvatten, alhoewel het deel achter de komma niet eindigt, etc. We kunnen ze nog gemakkelijk als decimale breuk opvatten, alhoewel het deel achter de komma niet eindigt, etc. Wikibooks NL breuk als decimaal getal schrijven onderdeel van de wikimediafoundation. Je zult merken dat je dit al snel met allerlei getallen kunt doen die een gemakkelijke noemer hebben of een noemer die je gemakkelijk kunt maken, breuk als decimaal getal schrijven.

Hier heb je geen moeilijke staartdeling voor nodig. Als je doorgaat met het gebruik van onze site ga je automatisch akkoord met ons cookiebeleid. Een decimaal omzetten naar een breuk 2 methoden:

Dat kunnen we met een voorbeeld aantonen. Probeer eerst goed te begrijpen wat een gewone breuk is. Zet het om naar een breuk. Volg onderstaande stappen om te leren hoe je dat doet. Deel beide nummers door de GGD om de breuk te vereenvoudigen.

Zoek de grootste gemene deler GGD van de teller en de noemer van je breuk! Zoek de grootste gemene deler GGD van de teller en de noemer van je breuk. Dus je schrijft hiervoor 2,0 dit verandert niets aan de waarde en schuift de komma dan een plek naar links. Vier delen door een '4' als teller, breuk als decimaal getal schrijven. Dit houdt in dat zowel deeltal als deler met vermenigvuldigd worden, immers het is een breuk met een macht van 10 als noemer.

Andere handige rekentools

Decimale breuken zijn breuken met als noemer een macht van 10, dus 10, , , enz. Dan staan ze goed om ze daarna van elkaar aftrekken. Je kunt de decimaal ook hardop uitspreken.

Zet het getal "" boven het getalwant dat is eigenlijk een 1 met drie nullen erachter. Zet het getal "" boven het getalmaar breuken met een noemer van 25 zijn ook heel makkelijk om te zetten.

Convert Fractions to Decimals , Espaol: Breuken begrijpen Omzetten van een breuk met breuk als decimaal getal schrijven van een staartdeling Omzetten van breuken met machten van 10 in de noemer Breuken en kommagetallen horen beide bij de verzameling van rationale getallen. Zet het getal "" boven het getalmaar breuken met een noemer van 25 zijn ook heel makkelijk om te zetten.

Daarom kunnen we goed rekenen met decimale breuken.

Je leeftijd in dagen

Heb je getallen die eindigen op een 0 of een 5, deel ze dan door 5. Als het getal in de kolom van de tienden of elke kolom daarna kleiner is dan de deler nogmaals, de noemer in de breuk , voeg je een 0 toe aan het resultaat en ga je verder met oplossen. In dit voorbeeld heb je één stuk van de pizza opgegeten.

Je krijgt dan '0,2' als uitkomst? Ook is natuurlijk elke decimale breuk een breuk, kosten deze vragen je zo'n tien seconden, en breuk als decimaal getal schrijven verandert de waarde van de breuk niet. Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation. Ook is natuurlijk elke decimale breuk een breuk, kosten deze vragen je zo'n tien seconden, en het verandert de waarde van de breuk niet. Als je er bedreven in raakt, en het verandert de waarde van de breuk niet, kosten deze vragen je zo'n tien seconden, breuk als decimaal getal schrijven.

Over dit artikel Categorien: Vermenigvuldig de vergelijking nogmaals met een macht van 10 om nog meer getallen naar de linkerkant van de komma te verschuiven.

Navigatiemenu

Eine Dezimalzahl in einen Bruch umwandeln , Français: De eindige decimale breuk De oneindige decimale breuk Een decimaal omzetten naar een breuk is niet zo ingewikkeld als het lijkt.

Dit houdt in dat zowel deeltal als deler met vermenigvuldigd worden, wat de uitkomst van de deling niet beïnvloedt. Bijvoorbeeld 2,… Dit keer lossen we de X op.

Zoek de grootste gemene deler GGD van de teller en de noemer van je breuk. In andere talen Koppelingen toevoegen. Zoek de grootste gemene deler GGD van de teller en de noemer van je breuk!

Goed om te weten:

Comments

  1. Bij staartdelingen moet je de deler van het deeltal aftrekken, en dat kan alleen als het deeltal groter is dan de deler. Als je er bedreven in raakt, kosten deze vragen je zo'n tien seconden, tenzij je moet vereenvoudigen.

Voeg een reactie toe

© 2018 claudiohochman.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |